|
|
|
|
|
|
|
Przygotowanie: 30 min.
Kaloryczność: 370 kcal/porcja
Składniki na 2 porcje
•2 dzwonka z łososia (po ok. 20 dag każdy) •sól morska •świeżo zmielony czarny pieprz •oliwa z oliwek •olej •1/4 szklanki białego wytrawnego wina (lub octu winnego) •łyżka zielonego pieprzu z zalewy •50 g masła •3 łyżki posiekanej natki
Etapy przygotowania
1.Dzwonka łososia oczyść pęsetą z ości, umyj i dokładnie osusz. Oprósz solą, pieprzem, posmaruj oliwą z oliwek. Na rozgrzanym oleju smaż łososia po ok. 4 min z każdej strony. Zdejmij z ognia, trzymaj w cieple. Na patelnię wylej wino, gotuj przez minutę, dodaj zielony pieprz, masło, gotuj jeszcze 2 min (sos powinien być dość gęsty, a ziarna pieprzu przyrumienione). Wsyp posiekaną natkę, wymieszaj. Podawaj łososia polanego sosem. |
|
|
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz